2024. május 6. - Ivett, Frida

Öten pályáznak a főigazgatói székre

Az Iparművészeti Múzeum főigazgatói posztjára öt, a gazdasági igazgatói posztjára pedig két pályázat érkezett be határidőn belül az Oktatási és Kulturális Minisztériumhoz (OKM) - közölte a tárca sajtóirodája.
2007. október 26. péntek 15:30 - Hírextra
A pályázati kiírás 2007. szeptember 21-én jelent meg a Kulturális Közlönyben, és attól számítva 30 napon belül lehetett benyújtani az anyagokat az OKM-hez - olvasható a közleményben.

Mint írják, a pályázatról a benyújtási határidőt követő 30 napon belül, a felkért szakmai bíráló bizottság véleménye alapján az oktatási és kulturális miniszter dönt.

A korábbi főigazgató, Takács Imre és a volt gazdasági igazgató, Zádor Tamás vezetői megbízatását augusztus 31-ével vonta vissza Hiller István oktatási és kulturális miniszter.

A minisztérium korábbi közleménye szerint "a döntéseket a felügyeleti szerv által lefolytatott terv szerinti és soron kívüli ellenőrzések előzték meg, melynek megállapításairól a vonatkozó hatályos előírásoknak megfelelően Takács Imre és Zádor Tamás uraknak részletes ismeretei voltak".

Hiller István az intézmény főigazgatói feladatainak ellátására miniszteri biztost nevezett ki Pálfi Ferenc személyében, aki a főigazgatói pályázat lezárultáig, az új vezető hivatalba lépésének napjáig látja el teendőit. A gazdasági vezetői feladatok ellátására a gazdasági igazgatói pályázat eredményes lezárásáig Pálffy Pétert rendelte ki a miniszter.

Takács Imre - felmentésének nyilvánosságra kerülésekor - az MTI-nek nyilatkozva teljes értetlenséggel fogadta a döntést. Napokkal később az Iparművészeti Múzeum csaknem félszáz munkatársa állásfoglalást írt alá, amelyben kijelentették: az intézmény szakmai munkájának folytatását a felmentett főigazgató vezetésével képzelik el. Az állásfoglalást a szaktárcához is eljuttatták.

Miután a főigazgató megkapta felmentésének indoklását az OKM-től, az MTI-vel azt közölte: nem járul hozzá az indoklás közzétételéhez. Később arról is tájékoztatta a távirati irodát, hogy a felmentéséről szóló döntést munkaügyi bíróságon támadja meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását