2024. május 5. - Györgyi

Elhunyt Séra Miklós

Hétfőn, 60 éves korában súlyos betegség következtében elhunyt Séra Miklós kajak mesteredző - erről kedden tájékoztatta az MTI-t a magyar szövetség (MKKSZ).
2007. október 23. kedd 17:49 - Hírextra

A kiváló sportember 1961-ben, az MTK színeiben kezdett kajakozni, később szerepelt a korosztályos válogatottakban, telente pedig egy másik sportágnak, a jégkorongozásnak hódolt, és ebben is válogatott kerettag lett.

Edzői pályafutását 1972-ben kezdte, és mindkét sportágban szakedzői diplomát szerzett. Kajak edzőként az MTK, a KSI és a Bp. Honvéd versenyzőivel dolgozott. Tanítványai olimpiai-, világ- és Európa-bajnoki címeket nyertek, közülük a kétszeres olimpiai bajnok és olimpiai ezüstérmes Horváth Gábor a legeredményesebb, ám a sprintszámokban érmeket halmozó Fehérvári Vince és Beé István is az ő irányításával készült.

Az elmúlt években Séra Miklós készítette fel az egyik legeredményesebb hazai egyes versenyzőt, Vereckei Ákost és a 2006-ban, Szegeden világbajnoki címet szerzett férfi kajak négyest. Versenyzőivel már a pekingi olimpiai sikerekért dolgozott, ám július közepén, a dunavarsányi edzőtáborban rosszul lett, majd koponyaműtéten esett át. Előbb úgy tűnt, hogy a beavatkozás sikeres volt, később azonban ismét rosszabbodott a szakember állapota, s végül már nem tudtak segíteni rajta.

Séra Miklóst a Magyar Kajak-Kenu Szövetség saját halottjának tekinti.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását