2023. március 28. - Gedeon, Johanna

Könnygázt és vízágyút használtak

A hétfő esti budapesti tömegoszlatásnál a rendőrség könnygázgránátot és vízágyút alkalmazott, gumilövedéket, illetve az annak kilövésére használatos fegyvert nem használt - közölte a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz).
2007. október 22. hétfő 22:22 - Hírextra


Egy bejelentett, de a Budapesti Rendőr-főkapitányság által nem engedélyezett demonstráció oszlatását kezdte meg a Rendészeti Biztonsági Szolgálat az Andrássy út és a Nagymező utca kereszteződésében nem sokkal 20.00 óra előtt - olvasható a Rebisz közleményében.

Mint írják, a csaknem1000-1500 fős tömeg petárdákkal, kövekkel, üvegekkel és Molotov-koktélokkal dobálta a rendőröket, hozzátéve, hogy "a jogellenesen összegyűlt és jogellenes magatartást tanúsító tömeg" a szétoszlásra irányuló rendőri felszólításnak nem tett eleget.

"A tömegoszlatás során a rendőri egység könnygázgránátot és vízágyút alkalmazott, gumilövedéket, illetve az annak kilövésére használatos fegyvert nem használt" - áll a dokumentumban.  A közlemény szerint a rendzavaró csoportok a Nagymező utca és a Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződését több irányba - Szabadság tér, Nyugati tér, Alkotmány utca - elhagyták, megpróbáltak újraszerveződni, de ezt a rendőri erők megakadályozták.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását