2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Úton a debreceni olimpia felé

Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter, valamint Kósa Lajos, Debrecen polgármestere szándéknyilatkozatot írt alá arról, hogy a kormány támogatja a hajdúsági város jelentkezését a 2010-es ifjúsági olimpia megrendezésére.
2007. október 20. szombat 16:31 - Hírextra

"Ez a mostani közös állásfoglalás csak annyit jelent, hogy a kormány felkarolja ezt az ország ügyét előrevivő törekvést - mondta a sportot is felügyelő tárca vezetője a szombati sajtótájékoztatón. "A Nemzetközi Olimpiai Bizottság ugyanis e nélkül nem fogadja el a jelentkezést.

Az elsődleges felelősség természetesen a városé, de mi a magunk részéről minden diplomáciai és jogi támogatást megadunk Debrecennek. A költségek megoszlása még nem ismeretes, ha tájékozódunk a részletekről, akkor pontosítjuk a megállapodást."

Kósa Lajos hozzátette: legfeljebb 12 milliárd forintos költségvetéssel és 2-300 ezer látogatóval számolnak sikeres pályázat esetén.

"Rövid idő alatt példa értékű összefogás jött létre az ifjúsági játékok kapcsán önkormányzati és országos szinten egyaránt, olyanok sorakoztak fel az ügy mögött, akik amúgy semmiben sem értenek egyet. Debrecen a legkisebb város a megmaradt 10 pályázó közül, de mellettünk szól, hogy 2001 óta már 12 világversenyt rendeztünk meg. Nyilván nem a pénzre, hanem az ügyességünkre alapozunk, azt szeretnénk elérni, hogy ha valaki előttünk megy be a forgóajtón, akkor már mögöttünk jöjjön ki" - nyilatkozott a polgármester, aki az anyagiakat illetően azt is kifejtette, hogy a NOB 30 millió dollárban, azaz csaknem 6 milliárd forintban maximalizálta a lebonyolítás büdzséjét.

"Fontos megemlíteni, hogy az egyetem is a kandidálás mögött áll, illetve hogy várhatóan külön terhet ró ránk a futballstadion, az evezőspálya felújítása valamint a szálláshelyek kialakítása, hiszen már a most zajló Da Vinci-kiállítás miatt sincs szoba az egész városban. Pozitív fejlemény, hogy a pályázatunk híre hallatán a Wizz Air légitársaság máris jelezte, járatot telepít a debreceni repülőtérre" - fűzte hozzá Kósa Lajos.

Debrecen tizedmagával kandidál az első alkalommal sorra kerülő korosztályos ötkarikás játékok megrendezésére, a pályázat beadásának határideje október 26., 17 óra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását