2024. május 20. - Bernát, Felícia

Mától őszi érettségi vizsgák

A nemzetiségi nyelv és irodalom, valamint a nemzetiségi nyelvi vizsgatárgyak írásbeli vizsgáival ma megkezdődnek az október-novemberi érettségi vizsgák, az Oktatási Hivatal összesen mintegy 16.500 vizsgajelentkezést regisztrált.
2007. október 19. péntek 08:19 - Hírextra

A középszintű vizsgajelentkezések száma az őszi időszakban 14.500, míg az emelt szintűek száma 2.000. A 2006. évi őszi vizsgaidőszakhoz képest az emelt szintű vizsgák száma nem változott, a középszintű vizsgák száma 1.500-zal emelkedett.

A vizsgákat a kijelölt 149 középiskolában, valamint az Oktatási Hivatal által működtetett 39 vizsgahelyszínen bonyolítják le.

Az oktatási tárca tájékoztatása szerint az immár harmadik éve működő kétszintű érettségi vizsgarendszerben az őszi vizsgaidőszak nem csupán a javító és pótló vizsgákra szolgál, hanem az összes lehetséges vizsgafajtát (rendes, előrehozott, javító, pótló, kiegészítő, ismétlő, szintemelő) igénybe lehet venni. Az összesen mintegy 16.500 vizsgajelentkezés fele előrehozott vizsga, amely azt mutatja, hogy a diákok jól tájékozódnak az új vizsgarendszerben, és élnek is a rendszer kínálta lehetőségekkel.

Az írásbeli vizsgákat október 19-től november 7-ig rendezik, ezt követik az emelt szintű szóbeli vizsgák november 15. és 19. között, majd a középszintű szóbeli vizsgák következnek a november 22-30. közötti időszakban.

Az írásbelik szerdán a magyar és szakmai tárgyi vizsgákkal, csütörtökön a matematika, földrajz érettségikkel folytatódnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását