2022. július 4. - Ulrik

Az önkormányzat nem kapott bejelentést a harci kutyák miatt

Monorierdő önkormányzata korábban nem kapott a harci kutyák miatt bejelentést - mondta el a település polgármestere a Független Hírügynökségnek annak kapcsán, hogy kiderült: az augusztusban eltűnt 2 éves kisfiút apja kutyája tépte szét.
2007. október 17. szerda 11:59 - Hírextra
A Monorierdőn élő Takács család hivatalosan eddig nem került az önkormányzat látóterébe. Se a harci kutyák miatt, se más ügyben nem kaptak róluk semmilyen bejelentést.

A polgármester a Független Hírügynökség kérdésére elmondta: feltételezések szerint a kisfiú családja nem csak tartotta a harci kutyákat, hanem tenyésztette is. Juhász Sándor mindezt arra alapozza, hogy a közterületfelügyelő először 6, később azonban már csak 4 kutyát látott a háznál, a második alkalommal a kölyökkutyák már nem voltak ott.

A 4 ezer fős Monorierdőnek eddig nem volt állattartási szabályzata. A már meglévő javaslatot ezen a héten tárgyalja az önkormányzat. A rendeletben ugyanakkor nem lesz szó külön az ebtartásról, aminek kapcsán Juhász Sándor megjegyezte: Minden kutya harci kutyává válik, ha úgy nevelik. Azt egyébként nem tudni, hogy milyen fajtájú kutyáról van szó.

Múlt pénteken vallotta be az augusztus óta keresett kétéves Dominik édesanyja a rendőröknek, hogy a gyermek meghalt. A baleset feltehetően akkor történt, amikor a kisfiú egyedül kiment az udvarra, besétált az apa által tartott harci kutyák közé, ahol az egyik nekitámadt. A szülők később a holttestet egy talicskába tették, majd eltolták monorierdei házuktól legalább két kilométerre, egy mezőgazdasági területre, ahol egy méter mélyen elásták. Pénteken az apa elismerte, hogy segített a kisfiú eltemetésében, ő mutatta meg hová temették.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását