2024. május 3. - Tímea, Irma

Ösztöndíjat kaptak

Ötven tehetséges és anyagilag rászoruló fiatal kapott ösztöndíjat a Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzattól a 2007/2008-as tanévre felsőfokú tanulmányaival járó kiadásai csökkentésére; a pénzt pályázat útján lehetett elnyerni, a lehetőséggel 127 hallg
2007. október 16. kedd 08:48 - Hírextra

Fejér Andor tájékoztatása szerint azok a megyei fiatalok pályázhattak, akik nappali szakon tanulnak, és a települési önkormányzattól rendszeresen gyermekvédelmi támogatásban részesülnek. További elvárás volt az első diplomát szerző hallgatóknál, hogy az elmúlt félévet legalább 4-es tanulmányi eredménnyel teljesítsék, minden felvett tantárgyból sikeresen levizsgázzanak, míg az első évesek esetében az érettségi eredményük legalább 4,5 legyen.

Az ösztöndíj odaítéléséről a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közoktatási Közalapítvány döntött a megyei közgyűlés oktatási bizottsága által készített javaslat alapján. Az első évfolyamosak esetében 19, a második évfolyamosoknál esetében 25, a harmadikosoknál 16, a negyedikeseknél 28, míg az ötödik évfolyamosok esetében 11 pályázat felelt meg a pályázati felhívásban foglaltaknak.

A fiatalok között hatmillió forintot osztottak szét, így az ötven hallgató a szorgalmi időszakban 10 hónapon át havi 12 ezer forint juttatásban részesül.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 2000 áprilisában a kívánatos társadalmi mobilitás erősítése érdekében alapította meg a tehetséggondozó ösztöndíjat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását