2024. április 19. - Emma

Harry Potter Kalkuttában

Az indiai Harry Potter rajongók szombaton megkönnyebbüléssel fogadták azt a bírósági döntést, ami engedélyt adott a könyvben szereplő Roxfort kastély másolatának felépítésére. Az épületet egy hindu vallási ünnepre készítik.
2007. október 13. szombat 16:16 - Hírextra
"A bíróság jól döntött, most végre élőben is láthatjuk a Roxfort kastélyt", közölte a kalkuttai Harry Potter rajongói klub egyik alapítója. Az esemény szervezője szerint a nagy médiaérdeklődésnek köszönhetően rengetegen látogatják majd meg az épület fából, és papírból készült mását a vallási ünnep alatt.

A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola már szinte teljesen elkészült mását le kellett volna bontaniuk, ha a Delhi városában ülésező bíróság J.K. Rowling javára döntött volna. Az írónő, és kiadója ugyanis kétmillió rúpiás (kilencmillió forint) kártérítést követelt a szervezőktől, ezt az összeget azonban nem tudták volna kifizetni.

Az egyik szervező még a döntés előtt elmondta, hogy az épület másolatát egy vallási ünnepre készítik, és semmi köze a pénzszerzéshez. Ez csak egy téma, mondta el a szervező, hozzátéve: egyszer a Titanicot használták fel, és akkor senki sem perelte be őket.

Az október 17-én kezdődő négynapos Durga Puja a legnagyobb kelet-indiai hindu ünnep, amikor a jó győzelmét ünneplik a gonosz felett. Kalkuttában az ünnep ideje alatt több mint tízezer ideiglenes épületet, úgynevezett pandalt emelnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását