2024. április 26. - Ervin

Gyurcsány tisztázza

Most lehet a politika tisztázatlan pénzügyeinek és időnkénti ellentmondásos szerepvállalásának véget vetni, mert olyannyira megrendült a politikai elit egészének hitelességében a bizalom, hogy annak helyreállítása immár mindenkinek az érdeke - jelentette
2007. október 11. csütörtök 10:49 - Hírextra

"Egy ehhez hasonló kísérlet két évvel ezelőtt úgy elbukott volna, hogy engem is magával sodor. Most szerintem a kísérlet is győzni fog, meg én is" - fogalmazott.

Gyurcsány Ferenc szerint az esély most több mint 50 százalék arra, hogy a pártfinanszírozás rendezetlenségét megoldják. Nyomatékkal hangsúlyozta emellett azt, hogy teljesen félreértésben vannak azok, akik azt gondolják, hogy ebben az ügyben pusztán kommunikációs küzdelmet folytat. Úgy fogalmazott, hogy 1999 óta erről beszél, az elmúlt év óta pedig tudatosan azt teszi, amit az őszödi beszédben fogalmazott meg: "véget vetünk ezeknek a mutyiknak".

A közélet tisztaságát szolgáló hét pontos javaslatával kapcsolatban kiemelte, hogy a politikus az egyetlen, aki önmagára hozhatja meg a szabályt, éppen ezért a politikusok nem engedhetik meg maguknak, hogy önmagukra vonatkozóan ne legyenek szigorúak.

A miniszterelnök szerint a hét pontnak akkora lesz a támogatottsága az országban, hogy az alól nem vonhatja ki senki magát, ezért bízik abban, hogy meglesz a szükséges parlamenti többség az elfogadáshoz.

"Ha mégsem, én akkor sem engedhetek, mert a politikai viszonyok tisztázása nélkül nem lehet tiszta viszonyokat teremteni a gazdaságban sem" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc az interjúban, amely azt megelőzően készült, hogy a kormányfő az Országgyűlésben bejelentette: népszavazást kezdeményez, ha csomagja nem kapja meg a szükséges parlamenti támogatást.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását