2024. április 27. - Zita

Az SZDSZ az RMDSZ mellett

A szabad demokraták minden segítséget megadnak a Romániai Magyar Demokrata szövetség Európai Parlamenti választási kampányához- olvasható a liberális párt EP képviselőjének közleményében.
2007. október 10. szerda 20:40 - Hírextra

Szent-Iványi István Brüsszelben találkozott az RMDSZ listavezetőivel, a találkozó után pedig kiemelte: a romániai magyarság politikai megosztottsága a közösség európai parlamenti képviseletét veszélyezteti.

 Szent-Iványi István, az SZDSZ EP delegációvezetője szerint "az RMDSZ a romániai magyarság legitim, hiteles, a realitásokat figyelembe vevő, de elveit fel nem adó képviselője romániai és nemzetközi fórumokon. Ezt a romániai magyar választók sem hagyhatják figyelmen kívül, amikor szavaznak november 25-én"- fogalmaz közleményében a liberális politikus.

Az SZDSZ bízik abban, hogy a romániai magyarság és az RMDSZ a választásokat követően is képviselettel rendelkezik majd az Európai Parlamentben.

Az EP választásokon független jelöltként indul Tőkés László, Királyhágómelléki református püspök. A tiszteletest az Európai Néppárt biztosította támogatásáról. Romániában novemberben rendezik meg az EP választásokat. A bejutáshoz 5 százalékot kell elérnie egy pártnak, független jelölt esetében pedig 3 százalék a küszöb. Romániában a magyarság aránya 6,5 százalék. Ha a politikai erők nem fognak össze, legrosszabb esetben az is előfordulhat, hogy nem lesz EP képviselete a romániai magyarságnak.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását