2023. december 3. - Ferenc, Olívia

Bűncselekmény lesz a szexuális gyűlöletkeltés

Hosszú börtönnel sújtható bűncselekménnyé fogja nyilvánítani a brit kormány a szexuális indíttatású gyűlöletkeltést. Jack Straw igazságügy-miniszter a londoni alsóházban közölte: a tervezet elfogadása után hétévi szabadságvesztést kockáztatnak azok, akik
2007. október 9. kedd 17:37 - Hírextra

A most benyújtott törvénykiegészítési tervezet alapján bűncselekmény lesz a homoszexuálisok, a biszexuálisok, a leszbikusok, a transzneműek, valamint a heteroszexuálisok elleni gyűlöletkeltés is.
Straw szerint a tervezet jelzi, hogy a brit társadalom az elmúlt évtizedben mekkora haladást ért el, és ma már mennyire elborzasztja az egyes tagjai által pusztán szexuális irányultságuk miatt elszenvedett gyűlöletkeltés. "Ideje, hogy ez a jogszolgáltatásban is tükröződjék" - tette hozzá.

A keddi The Times beszámolója szerint ugyanakkor keresztény szervezetek és jogi szakértők aggodalmuknak adtak hangot amiatt, hogy a törvény alapján olyanok is börtönbe kerülhetnek, akik vallási meggyőződésük alapján adnak kifejezést az azonos neműek szexuális kapcsolata iránti ellenérzésüknek.

A melegek jogaiért küzdő kampányszervezetek vezetői szerint azonban a tervezett törvénymódosítás alapján senki ellen nem indulhat eljárás csak azért, mert vallási meggyőződésének ad hangot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását