2024. április 29. - Péter

Madarakat figyelnek

Több száz helyszínen, sok ezer látogatóval zajlanak a hétvégén az Európai Madármegfigyelő Napok, amelyet minden évben október első hétvégéjén tartanak. A természetbarátok ilyenkor szakavatott kísérők segítségével figyelhetik meg a költöző madarak vonulásá
2007. október 7. vasárnap 08:32 - Hírextra
Borsod megyében egyebek mellett Szalonnán lehetett megfigyelni a madarakat közelről. A település szélén, az Aggteleki Nemzeti Park területén a Magyar Madártani Egyesület munkatársai minden évben ősszel tartják a madárgyűrűző tábort, ahol az Európai Madármegfigyelő Napokon minden érdeklődőt szívesen látnak. Farkas Roland, a nemzeti park munkatársa a Független Hírügynökségnek elmondta, ilyenkor nem csak azt mutatják meg, hogyan zajlik a madárgyűrűzés és a mérlegelés, hanem körbesétálják a közeli rakacai tavat is, ahol távcsővel az élőhelyükön lehet megnézni a vízimadarakat.

A kétnapos program egyben verseny is. Az a résztvevő ország nyer, amelyik ezen a hétvégén a legtöbb embert tudja mozgósítani, és ahol a legtöbb madarat sikerül megfigyelni. Az eredményeket vasárnap este Svájcban összesítik. Magyarország az utóbbi években mindig az első három között szerepelt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását