2024. május 5. - Györgyi

Újabb gombamérgezéses esetek

Gombamérgezés gyanújával szállították kórházba azt a hét embert, akik ismerősüktől kapták az eledelt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Csernely településen - tájékoztatta a rendőrség csütörtökön az MTI-t. A hét ember azután lett rosszul, hogy elfogyasztották
2007. október 4. csütörtök 12:27 - Hírextra
Rosszulléttel, hányással, hasmenéssel jelentkeztek a tünetek, ekkor hívtak orvosi segítséget - mondta Molnár Tamás, az ózdi rendőrkapitányság szóvivője.

A család ismerőse, egy 43 éves csokvaományi asszony a közeli erdőben gyűjtötte azokat a gombákat, amiket ő az elmondása szerint tinórunak és pereszkének ismert fel.

Az ő családja is evett belőle, de nekik mindösszesen hasfájási tüneteik voltak, ezért orvoshoz sem fordultak - fűzte hozzá a szóvivő.

A kórházba szállított hét ember az elsődleges adatok szerint nyolc napon belül gyógyuló mérgezést szenvedett. Azt, hogy milyen gomba okozta a rosszullétet, egyelőre még vizsgálják. Molnár Tamás azt is közölte, hogy a 43 éves asszony ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indítottak eljárást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását