2024. május 9. - Gergely

Utca Puskás Öcsiről

Az Aranycsapat legendás labdarúgója halálának első évfordulóján, azaz a tervek szerint november 17-én lehet a Puskás Ferenc utca hivatalos keresztelője. Ezt a Budapest díszpolgáraira - így Puskásra is - vonatkozó rendeletmódosítás teszi lehetővé.
2007. október 3. szerda 13:18 - Hírextra
Erről Koblov Szilvia, Kispest sajtóreferense tájékoztatta az MTI-t.

Az ügyintézés további menetével kapcsolatban arról számolt be, hogy a Főpolgármesteri Hivatalnak 30 napon belül el kell küldenie a hivatalos határozatát, amelyet a kispesti önkormányzat építési hatóságának engedélyeznie kell. Véleménye szerint így a hivatalos névavatóra várhatóan legkésőbb november 17-én, Puskás halálának első évfordulóján kerülhet sor a Bozsik Stadion bejáratánál. Itt április 2-án, a legendás játékos születésének 80. évfordulója alkalmából emléktáblát avattak, s jelképes utcatáblát helyezett el a Budapesti Honvéd és a magyar labdarúgó-válogatott a tavaly elhunyt futballista tiszteletére.

Gajda Péter kispesti polgármester a Budapest Honvéd honlapjának megjegyezte, már készülnek az új utcanévtáblák, s értesítik a területen lévő cégeket a változásról, melynek értelmében például a Bozsik Stadion, s ezáltal a Budapest Honvéd és a Magyar Futball Akadémia új címe Puskás Ferenc utca 1-3. lesz.

A Fővárosi Közgyűlés múlt csütörtökön hagyta jóvá azt a kezdeményezést, hogy Puskás Ferencről nevezzék el az Újtemető utcát, ahol a világklasszis egykori klubja, a Budapest Honvéd otthona, a Bozsik Stadion is található.

A XIX. kerületi önkormányzat tavaly novemberben kezdeményezte a névváltozást, de azért húzódott el az ügy, mert ehhez rendeletet kellett módosítani, ugyanis a korábbi előírás szerint csak halálának 25. évfordulója után lehet utcát elnevezni személyről. Ez annyiban változott, hogy Budapest díszpolgára esetében kivételt lehet tenni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását