2024. április 27. - Zita

Megkezdődött az olimpia

A Shanghaj stadionban kedden tartott ünnepélyes megnyitóval megkezdődött a XII. Nyári Speciális Olimpia. A sporteseményt Hu Tin Tao kínai miniszterelnök nyitotta meg, majd Tim Shriver, a Speciális Olimpia elnöke tartott beszédet, amelyben hangsúlyozta, ho
2007. október 3. szerda 11:14 - Hírextra
A nagyszabású rendezvényen fellépett a világhírű zongoraművész, Lang Lang. Ugyancsak ott volt a nyitóceremónián a kínai származású amerikai sztár, Jackie Chan, valamint Arnold Schwarzenegger, Kalifornia kormányzója és a Speciális Olimpia globális nagykövete. Schwarzenegger mellett Bruce Willis, Colin Farrell és Eva Mendes tette tiszteletét az ünnepségen.

A sanghaji olimpián 165 országból 7500 sportoló, 3000 edző és kísérő, 40 000 önkéntes segítő, 20 000 családtag, valamint a média képviseletében 2000 újságíró érkezett. Mellettük érdeklődők ezrei utaztak Kínába, az olimpiára. 21 sportágban 33 különböző versenyhelyszínen mérkőznek a sportolók, de 4 bemutató sportág is bekerült a programba, olyan különlegességekkel, mint sárkány és oroszlán tánc, krikett, sárkányhajózás és a Motor Activity Training Program (mozgásélmény program). Magyarországot 11 sportágban 68 olimpikon képviseli.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását