2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Kevesen mentek el szavazni

A jogosultak fele sem ment el vasárnap este fél hatig Tatabányán a város történetének első véleménynyilvánító szavazására, ahol az volt a kérdés, épülhet-e a lakópark Tatabánya egyik városrészében a felsőgallai Bódis hegyen - tájékoztatta az MTI-t az eljá
2007. október 1. hétfő 07:21 - Hírextra

"Este fél hatkor a közel kétezer szavazásra jogosultból összesen 787 adta le voksát" - mondta el Kucseba Judit.

Korábban aláírásgyűjtés indult egy holland befektető ellen, aki 19 hektáron közel 300 lakást építene. A petíciót a város polgármestere is aláírta, aki így érvelt a beruházás ellen; "a háromszáz lakás háromszáz gyereket jelentene, amikor a városrész iskolái teljesen kihasználtak. Az önkormányzatnak kellene új óvodát, iskolát építeni. A városlakók pénzéből ez felesleges kötelezettségvállalás lenne".
A szavazás eredményességét a képviselőtestület nem kötötte részvételi arányhoz. Az eljárás kiírásakor úgy döntöttek, az egyszerű többséggel kialakuló eredményt a testület magára nézve irányadónak tekinti.

Tóth Ferenc városi főépítész az MTI-nek elmondta, a Bódis hegyet a szerkezeti tervben lakóövezetnek jelölték ki, azonban ez a jelenlegi építési törvény szerint jogot nem keletkeztet, és nem biztosít alapot a befektető kártalanítására.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását