2024. április 29. - Péter

Díjat kaptak az építészek

Az építészet világnapja alkalmából átadták a Pro Architectura és a Palóczi Antal díjakat hétfőn az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumban. Az elismeréseket Ujhelyi Istvántól államtitkártól vehették át a díjazottak.
2007. október 1. hétfő 15:19 - Hírextra

Az 1992-ben alapított Pro Architectura díjat összesen 14-en vehettek át kiemelkedő építészeti alkotó tevékenységükért.

Díjat kaptak az erdőbényei Béres Szőlőbirtok és Pincészet épületegyütteséért, a budaörsi városházáért, a veszprémi Dubniczay-palota rekonstrukciójának és bővítésének tervezéséért, a debreceni Ítélőtábla és Fellebbviteli Ügyészség épület-komplexumának tervezéséért, valamint a szombathelyi "Arena Savaria" városi sportcsarnok épületéért.

A településrendezés területén legalább 10 éven át végzett kimagasló tervezői, oktatói, kutatói, főépítészi tevékenysége elismeréséül, a tavaly alapított Palóczi Antal-díjat vehette át Berczik András nyugalmazott építőmérnök és Kiss Lajos nyugalmazott területi főépítész, a Dél-alföldi Területi Főépítészeti Iroda volt vezetője.

Ujhelyi István köszöntőjében a "következő évek óriási fejlesztési dömpingjére" hívta fel az építész szakma figyelmét. Hangsúlyozta, hogy iskolákat, óvodákat, közműveket, új településközpontokat, ipari- és szolgáltatóközpontokat építhetnek hazai és uniós források segítségével. Mint mondta, ezek nem csak funkcionális épületek, hanem építészeti remekművek, az utókor számára is értékelhető épületek lehetnek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását