2024. május 16. - Mózes, Botond

Kétszáznál is több rendezvény lesz

Kilenc város tizenkét intézményében, csaknem hatszáz kutató részvételével, kétszáznál is több rendezvény várja ma a Kutatók Éjszakáján az érdeklődőket.
2007. szeptember 28. péntek 10:01 - Hírextra

Az Európai Unió 2005-ben rendezte meg először a Kutatók Éjszakáját. Az Európai Bizottság által támogatott rendezvénysorozatnak az a célja, hogy közelebb hozza az embereket a tudományhoz, s ezzel növelje a tudományos karrier vonzerejét.

Olyan programokat szerveznek, amelyeken kicsik és nagyok találkozhatnak a kutatókkal, kipróbálhatják eszközeiket, találmányaikat, megismerhetik munkájukat előadások, vetélkedők, kiállítások és szórakoztató tudományos rendezvények keretében.

Az idén Európa-szerte 29 ország több mint 150 városában egyidejűleg zajlanak az események. Magyarországon Budapesten, Debrecenben, Győrben, Egerben, Martonvásáron, Miskolcon, Piliscsabán, Sopronban és Szegeden számíthatnak különleges eseményekre az érdeklődők.
Mivel a Kutatók Éjszakája elsősorban a fiatalokat célozza meg, a programok egy része már reggel elkezdődik. Délután a tudományos fesztivál központi rendezvényén, Budapesten ismertetik a Rajzolj kutatót című rajzverseny eredményeit.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását