2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Nem lesz gázáremelés

Januárig nem változik a földgáz ára sem a lakossági, sem a közüzemi fogyasztók számára. A 2008 januártól érvényes hatósági árakra pedig az Energia Hivatal november folyamán készíti el javaslatát.
2007. szeptember 27. csütörtök 14:22 - Hírextra
A Gazdasági és Közlekedési Minisztériumnak (GKM) a Magyar Közlönyben szeptember 22-én megjelent rendelete csak a közüzemi szolgáltatóknak és közüzemi nagykereskedőnek a bevételekből való részesedését módosította, a végfelhasználói árakat nem - tájékoztatott az Energia Hivatal.

A Hivatal közleménye szerint, bár 2007-ben a kőolaj termékek tőzsdei árai és a dollár árfolyama rendkívül hektikusan változott, a Hivatal a fogyasztói árak stabilitása érdekében idén egyszer sem javasolta az áremelést. Így a földgáz sem áprilisban, sem júliusban, sem októberben nem drágult.

Egy 2005-ös GKM rendelet előírásainak megfelelően az Energia Hivatal negyedévente tesz javaslatot a gazdasági miniszternek az árakra. Ennek alapján a 2008 januártól életbe lépő gázárra a Hivatal novemberben készíti el a javaslatát.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását