2024. május 5. - Györgyi

Szorul a hurok MORTIMER körül

Szerdán várhatóan másodfokú ítéletet hiretnek a Mortimer-ügyben a Fővárosi Ítélőtáblán. Elsőfokon 3 év 10 hónap börtönre ítélték a fiút, aki két éve, 17 évesen szamuráj-karddal életveszélyesen megsebesített egy nála 2 évvel fiatalabb fiút egy fővárosi bus
2007. szeptember 26. szerda 11:22 - Hírextra
A vád szerint 2005 májusában az akkor 17 éves Mortimer a fővárosi 21-es buszon megszúrt egy 80 centiméteres karddal egy 15 éves roma fiút, aki életveszélyesen megsérült.

Mortimer mindvégig azzal védekezett, hogy a karddal átszúrt fiú fenyegette, és véletlenül sebesítette meg őt, amikor megbotlott a hirtelen megmozdult buszban.
A Fővárosi Bíróság Mortimer védekezését nem fogadta el, 3 év 10 hónap börtönre ítélte. A szóbeli indoklásakor Vaskuti András bíró hangsúlyozta: Mortimer a kardját szándékosan nagy erővel szúrta bele a fiú testébe. Hozzátette, hogy a penge máj-, vastagbél- és lépsérülést okozott és az életmentő műtéttel az áldozat lépét el kellett távolítani. A bíró kiemelte, hogy a maga nemében páratlanul agresszív bűncselekményt Mortimer fényes nappal, a város közepén, egy utasokkal teli buszon követte el, minden különösebb ok nélkül, ráadásul a vádlott a bíró szerint nem bánta meg tettét.

A fiatalember bátyja emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolásért 1 évet kapott, 2 év próbaidőre felfüggesztve.

A megszúrt fiú 3 millió forintos kártérítési igényéről külön polgári perben döntenek majd.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását