2024. május 12. - Pongrác

Musical a Habsburg házról

Megjelentek a Habsburgok Wien-Hütteldorfban, méghozzá Mária Teréziát, Ferenc Józsefet is beleértve. Az Egyesült Bécsi Színpadok (Vereinigte Bühnen Wien) egy csarnokában folynak "A Habsburg-háziak" (Die Habsburgischen) című musical próbái.
2007. szeptember 26. szerda 09:16 - Hírextra

A Michaela Ronzoni könyvéből készült, Christian Kolonovits által megzenésített darab ősbemutatója október 20-án lesz a Museums Quartier E-Csarnokában. Már a próbák is arról árulkodnak, hogy a mű nemcsak szórakoztató zenés színdarab lesz, hanem régen feledésbe ment történelmi ismereteket is felébreszt majd. A darabot Stefan Huber rendezi.

 Szellemidézés vagy álom? A modern külsejű, rózsaszínű miniszoknyás takarítónő eredetileg csak a turisták számára akarja kitakarítani a Kapucinusok kriptáját, ahol a dinasztia tagjai örök álmukat alusszák. Ott találkozik Mária Teréziával és váratlanul tanúja lesz a beszélgetéseknek, amelyet egy olyan család tagjai folytatnak, amely nemcsak Ausztria történelmét határozta meg évszázadokon át.

A szerző Ronzoni szerint tulajdonképpen nem is különböznek a többi osztrák családtól, legfeljebb csak annyiban, hogy a Habsburgoknak több országról kellett gondoskodniuk.

A történet szerint a "Habsburg-háziaknak" végül azt is zsebre kell tenniük, hogy a takarítónő mondja el nekik, miként is végződik a történetük. Ő ugyanis látott egy hollywoodi filmet a dinasztiáról.

A próbák nem zajlanak mindig olyan simán, mint az ember gondolhatná. Stefan Huber rendező például nem mindig ismeri fel az összes Habsburgot. A színészeknek sem könnyebb a dolga, ők ugyanis fejenként legalább öt Habsburgot alakítanak.

Mégis általános a vélemény, hogy nagyon mulatságos komédiát láthat majd a közönség.
A rendező szerint az emberek olyan ismereteket szerezhetnek a darabból, amelyekkel addig nem rendelkeztek. Lehet, hogy a mű megtekintése után egy Habsburg-életrajzot is elolvasnak majd.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását