2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Álcázós divat Londonban

Szokatlan divatkiállítás nyílt Londonba, az Imperial War Museumban - a terepszínű öltözék diadalútját mutatják be az I. világháborútól a mai divatdiktátorok kollekciójáig.
2007. szeptember 25. kedd 06:31 - Hírextra

A helyszínből adódóan nem csupán ruhákat vonultat fel a tárlat, hanem bemutatja például a terepszínű mintázathoz kapcsolódó hadi trükköket, híres cselszövéseket is.

A terepszínű mintás anyag, avagy a camouflage az 1910-es években kezdte meg küldetését, majd a vietnami háború szimbóluma lett. Azóta a divattervezők a legmerészebb öltözékekhez használják fel a keki, a barna és a zöld szín sajátos kombinációját.

A kiállítás november 18-ig látható, olvasható a londoni Imperial War Museum honlapján.

A tengerészek sem maradnak ki a londoni nagy őszi divatshowból. A National Maritime Museumban (Nemzeti Tengerészeti Múzeum) december 2-ig a látogatók megismerkedhetnek a kék-fehér matrózöltözék történetével. Bemutatják azt az öltönyt, amelyet Viktória királynő készíttetett Albert hercegnek egy 1845-ös jachtutazásra. A bemutató kitér arra is, hogy milyen hírességek, zenészek, művészek viseltek matrózruhát.

A női divat aranykora: Párizs és London 1947-1957 címmel szombaton nyílt nagy tárlat a Victoria and Albert Museumban. A kiállítás a 40-es - 50-es évekbe repíti vissza a látogatókat.

Christian Dior 1947-es kollekciója új stílust mutatott, a nőiességet szimbolizálta, emellett a luxust, a jólétet és a gazdagságot sugallta a háború utáni években.

Balenciaga, Norman Hartnell, Balmain, Givenchy és Dior estélyi ruhái és extravagáns kreációi láthatók a tárlaton január 6-ig - olvasható a www.vam.ac.uk című portálon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását