2024. május 13. - Szervác, Imola

Svédország rendezheti a világbajnokságot

Svédország rendezi a 2013-as jégkorong-világbajnokságot - döntött a sportág közgyűlése Vancouverben. A magyar pályázat a harmadik legtöbb szavazatot kapta.
2007. szeptember 22. szombat 13:38 - Hírextra

"Nem vagyok boldog, de el kell ismerni, a svédeké volt a legjobb, legerősebb pályázat" - mondta az MTI-nek Studniczky Ferenc, a magyar szövetség elnöke. "A mi kandidálásunk gyenge pontja, hogy a válogatott még nem jutott fel az élvonalba, ugyanakkor elismerik, hogy jó úton járunk. Mindenki ismer már minket, harmadik alkalommal pályáztunk, és egyre jobbak vagyunk. Bár az elnökségi döntésre még várni kell, bízom benne, hogy a 2014-es vb-re is jelentkezünk."

A szavazás már az első körben eldőlt. A lehetséges 96 voksból a svédek 70-et, a fehéroroszok 15-öt, a magyarok 8-at, a csehek hármat kaptak, a lettek a megméretés előtt visszaléptek.

A svédek korábban kilenc alkalommal rendeztek vb-t, legutóbb 2002-ben.

Nem jó hír, hogy a nemzetközi szövetség (IIHF) azt tervezi: 16 helyett 14 csapat vegyen részt a vb-n, így a magyaroknak nehezebb lenne feljutni.

"Egyelőre csak vizsgáljuk, milyen lenne két hetes csoportban játszani a vb-n. Még semmi sincs kőbe vésve. Nincs arra vonatozó időpont, hogy mikortól lenne 14 csapatos a vb" - mondta Kalervo Kummola, az IIHF alelnöke.

A következő vb-k helyszínei:
2008: Kanada (Halifax, Québec City)
2009: Svájc (Bern, Zürich)
2010: Németország (Köln, Mannheim)
2011: Szlovákia (Pozsony, Kassa)
2012: Finnország (Helsinki, Turku)
2013: Svédország (Stockholm, Malmö)

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását