2024. május 12. - Pongrác

Tőzsdei manipuláció levélbombával

A tőzsdei manipuláció új módszerét próbálta ki - nem sok sikerrel - egy 42 éves amerikai férfi: levélbombákkal és fenyegetésekkel próbálta rávenni azoknak a cégeknek az illetékeseit, amelyeknek részvényeivel rendelkezett, hogy verjék fel az árfolyamot.
2007. szeptember 20. csütörtök 17:19 - Hírextra

A férfit azzal gyanúsítják, hogy ő volt a szerzője 17 fenyegető levélnek, és még januárban két levélbombát adott fel a Navarre Corp. és a 3Com Corp nevű cégeknek, amelyekbe előzőleg ő maga is beruházott.

A levélbombák detonátorának egyik vezetékét azonban nem kötötte a robbanószerkezethez, és a mellékelt levélben azt írta a címzett cégvezetőnek: "Csak annak köszönheti, hogy életben van, hogy nem kötöttem be az egyik vezetéket. Ha úgy dönt, hogy meg akarja óvni környezetét, azt fogja tenni, amire én utasítom."

Ezután több levél érkezett a cégvezetők címére, amelyben a "Püspök" arra szólította fel őket, hogy félrevezető nyilatkozatokkal vagy álhírekkel néhány hét alatt vigyék fel részvényeinek árfolyamát egy magadott szintre.

Az ötletgazdát áprilisban letartóztatta a rendőrség, tizenöt rendbeli bűncselekmény címén emeltek ellene vádat és ha bűnösnek találják, akár életfogytiglani börtönre is ítélhetik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását