2024. április 25. - Márk

Tisztújítás az Új Színházban

Összesen három nagyszínpadi és egy stúdiószínpadi bemutatóval várják a nézőket a 2007/2008-as évadban az Új Színházba. A színház első premierje november 9-én lesz. Parti Nagy Lajos: Tisztújítás című darabját Szinetár Miklós rendezésében mutatja be az Új S
2007. szeptember 18. kedd 14:43 - Hírextra

A premier napján jelenik meg a tízéves teátrum történeté összefoglaló Évkönyv is - jelentette be Márta István színi direktor kedden, az Új Színház évadnyitó társulati ülésén.

Az Új Színház igazgatója elmondta: míg tavaly 393 millió forintos önkormányzati és állami támogatásból állította össze a repertoárt a színház vezetése, ebben az évadban 377 milliós kerettel kell számolniuk. Ez azt jelenti, hogy csak három nagyszínpadi bemutatóra tud vállalkozni az Új Színház, tette hozzá Márta István.

Parti Nagy Lajos darabja után egy olyan mű bemutatója következik, amelyen jelenleg is dolgoznak még a szerzők. Búss Gábor Olivér, Hársing Linda és Rudolf Péter jegyzi majd a Keleti PU. című színművet, melyet február 23-án mutatnak be az ÚJ Színházban Rudolf Péter rendezésében.

A Don Quijote előadást Valló Péter rendezésében április 12-én láthatja először a közönség. A stúdiószínpadon Mayenburg: A csúnya című darabját április 18-án mutatják be Szabó Máté rendezésében. Évad végén egy különleges kísérletre készülnek a színház művészei. Pelsőczy Réka Új nők címmel, nyolc színésznő saját életútjából merített, improvizációkra épülő előadást állít össze. A kőszínházban valószínűleg csak az előbemutatót tartják meg, a darab premierjét a Művészetek Völgyében láthatják a nézők.

2008. január 31-én lejár Márta István igazgatói megbízatása. A színi direktor elmondta: amennyiben a társulat is azt szeretné, folytatná a munkát a színházban, tehát indul a pályázaton. Márta István a kezdetektől, tehát 10 éve irányítja az Új Színházat. Az elmúlt egy évtized történetét összefoglaló Évkönyv november 9-re, a színház első bemutatójára megjelenik, mondta el érdeklődésünkre az igazgató.

Ahogyan a tavalyi évben is, úgy idén is a Magyar Dráma Napján, szeptember 21-én, pénteken, az Új Színházban köszöntik a kortárs magyar dráma díjazottait.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását