2024. május 3. - Tímea, Irma

Kínába megy a Fantom

Miután a világ nagy részét már meghódította a Nyomorultak, nemkülönben az Operaház fantomja, a két világhírű musical Kínába is eljut a jövő évben. Sir Cameron McIntosh, a zenés darabok brit producere hétfőn bejelentette: aláírt egy szerződést a kínai kult
2007. szeptember 17. hétfő 16:40 - Hírextra
A Nyomorultakat 2008 novemberében mutatják be Pekingben a Tienanmen tér melletti új Nemzeti Nagyszínházban, amely idén júniusban nyílt meg, méghozzá az eredeti rendezők, Trevor Nunn és John Caird irányításával. Beijing után Sanghajba és más városokba is elviszik az előadást.

A Nyomorultak Victor Hugo regényén alapszik, 22 éve folyamatosan játsszák a világ színpadain, így a legrégebb óta futó musical.

Kínába megy a Macskák, az Operaház fantomja és a svéd ABBA együttes számain alapuló Mamma Mia is, erre 2009-ben rázhatnak a kínaiak.

A szerződés szerint a britek nemcsak megrendezik ezeket a darabokat, hanem megtanítják a kínaiakat a musical írásától kezdve a színészek és táncosok betanításáig a zenés darab minden csínjára-binjára, ami alapul szolgálhat a kínai musical megszületéséhez.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását