2024. május 21. - Konstantin

Bush meglepődött

George Bush amerikai elnök "kissé meglepődött" Alan Greenspan kijelentésén - közölte a Fehér Ház hétfőn. A nemzeti bank szerepét betöltő Szövetségi Tartalékalap volt elnöke memoárjában azt írja, hogy az iraki háború nagyrészt az olajról szól.
2007. szeptember 17. hétfő 20:21 - Hírextra
Dana Perino szóvivő hivatkozott arra az új interjúra, amelyet úgy ítélt meg, hogy Alan Greenspan némileg visszakozott. A szóvivő szerint Greenspan az új interjúban "elismerte, hogy nem az olaj volt az elnök fő oka az iraki háború elindítására".

Greenspan memoárjának már publikált kivonatában az olvasható: "sajnálom, hogy politikailag kényelmetlen elismerni, amit mindenki tud: az iraki háború nagyrészt az olajról szól."

A Washington Post című amerikai lap szombaton interjút készített Greenspannel, ami csak hétfőn jelent meg. Ebben Greenspan kifejtette: nem azt mondta: az olaj lett volna a Bush-adminisztráció fő indítéka, csak annyit, hogy ha megkérdezik tőle: szerencsés dolog-e, hogy eltávolították Szaddam Husszeint, azt válaszolná: létszükséglet volt, a világ olajtartalékainak biztosítása miatt.

Az Egyesült Államok annak idején hivatalosan azzal indokolta Irak megtámadását, hogy az iraki Elnök, Szaddám Huszein tömegpusztító fegyvereket rejteget. A támadáshoz nem kapta meg az ENSZ felhatalmazását, és tömegfegyvereket azóta sem találtak Irakban.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását