2024. május 4. - Mónika, Flórián

Elúszott az ár

Tizenhat Pest megyei településen megszüntették az árvízvédelmi készültséget csütörtökön este. Két településen a másodfokú készültséget elsőfokúra csökkentették. Budapesten, a budai alsó rakpartot is megnyithatják teljes hosszában szombaton, ha a Duna vízs
2007. szeptember 14. péntek 13:50 - Hírextra
Két településen még árvízvédelmi készültség van érvényben a Dunán, de Tass-Szigetújfalunál és a Kvassay-zsilipnél is elsőfokúra minősítették a korábban elrendelt másodfokú készültséget. A Közép-Dunavölgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság ügyeletének tájékoztatása szerint a Duna vízgyűjtő területén nem esett csapadék és apadnak a folyók, várható, hogy az elsőfokú készültségeket is hamarosan feloldják.

Horváth László, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt helyettes szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a Mozaik utcai rész takarítását akkor tudják elkezdeni, ha a folyó vízszintje 605 centiméter alá csökken. A folyó szintje az elmúlt néhány órában néhány centimétert csökkent, ha ez a tendencia marad, akkor szombaton délután, az úttest takarítása után megnyithatják a teljes budai alsórakpartot. A szóvivő hangsúlyozta, hogy ez csak akkor lehetséges, ha a folyó reggelig folyamatosan apad. Azokat a részeket, melyekről a víz visszahúzódik, azonnal letakarítják, hogy minél hamarabb megindulhasson a forgalom.

A Duna komáromi és esztergomi szakaszán, valamint Dunaremete és Rajka között pénteken este 6 órától megszüntetik az elsőfokú készültséget, a szigetközi szakaszon délelőtt 10 óra óta a másodfok helyett elsőfok van érvényben, Dunakilitinél azonban a duzzasztó miatt marad az elsőfokú árvízvédelmi készültség. A Mosoni-Dunán és a Rábán is este hattól szüntetik meg az elsőfokú készültséget, de délelőtt 10-kor ezeken a folyókon az elsőfokú vízminőségvédelmi készültséget már megszüntették. A Lajtán továbbra is elsőfokú készültség van érvényben mondta el a Független Hírügynökségnek Pesztenlehrer Ottó, az Észak-Dunántúli Környezetvéndelmi és Vízügyi Igazgatóság sajtóreferense.

A Duna alsó szakaszán sincs árvízvédelmi készültség.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását