2024. május 3. - Tímea, Irma

Budapest nem akarja az új hidat

Újpest és Óbuda polgármestere szerint a főváros nem akarja megépíteni az aquincumi hidat. A politikusok szerint az északi vasúti hidat kellene közútivá bővíteni, ám a MÁV és a főváros nem egyeztetett a kérdésről.
2007. szeptember 12. szerda 17:54 - Hírextra
A főváros csak beszél az új aquincumi hídról, ám nem akarja megépíteni - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Újpest polgármestere. Derce Tamás szerint ugyanis az új híd nyomvonalán több tízemeletes házat, az újpesti áramelosztót és egy gyárat is le kellene bontani. A lakókat azonban egyelőre senki sem értesítette.

A MÁV jövőre elkezdi felújítani az északi vasúti hidat, ám erről nem egyeztetett a fővárossal - ezt Óbuda polgármestere mondta ugyanezen a tájékoztatón. Bús Balázs hozzátette: sokkal olcsóbban ki lehetne bővíteni a vasúti hidat, amely így közúti átkelőként is működhetne. Szerinte erre már el is készültek a tervek. Bús Balázs a Független Hírügynökségnek elmondta: reményei szerint az északi Megyeri híd folytatásaként már 2013 előtt elkészülhet az M0-ás körgyűrű 10-es és 11-es utat összekötő szakasza.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását