2024. május 2. - Zsigmond

Semjén beperel egy újságírót

Bírósághoz fordul a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke, mert szerinte egy újságíró megsértette a jó hírnevét, amikor antiszemitának bélyegezte egy hétfő esti tévéműsorban. Halász Zsuzsa, a párt szóvivője kedden újságírók előtt nem kívánta elárulni,
2007. szeptember 11. kedd 13:02 - Hírextra

A Független Hírügynökség úgy tudja, Szakonyi Péterről, a Napi Gazdaság munkatársáról van szó, aki hétfő este a Hír Tv Lapzárta című műsorában volt vendég.

Az eset előzménye, hogy a KDNP elnöke hétfőn napirend előtt szólalt fel a parlamentben a zsidósággal kapcsolatban. Semjén Zsolt egyebek mellett azt mondta: "annak megfontolását kérem izraelita vallású és zsidó származású honfitársainktól, hogy jó-e a magyar zsidóságnak, ha egy rossz politika mintegy túszként löki maga elé Schwarz bácsit és Weisz nénit?". A baloldali képviselőknek azt is mondta, hogy "nem mi államosítottuk a zsidó vagyont, hanem az önök valahányadik elődje, a Kommunista Párt. Mi soha nem voltunk Izrael-ellenesek". Semjén Zsolt később tagadta, hogy "zsidózott" volna, és azt mondta, hogy a kormánypártoknak kellene bocsánatot kérniük a magyar zsidóságtól, amiért kiforgatták a szavait.

A KDNP szóvivője szerint Semjén Zsolt szavait nemcsak politikai ellenfeleik, hanem bizonyos újságírók is félreértették, félremagyarázták. Ez történt a Hír TV esti műsorában is, ahol úgy bélyegezték antiszemitának az elnököt, hogy ezt nem tudták bizonyítani - mondta. Halász Zsuzsa úgy véli, hogy ez az eset is mutatja: a nyilvánosság most alkalmatlan arra, hogy betöltse szerepét a demokráciában. A KDNP innentől kezdve minden esetben bírósághoz fordul, ha képviselőit méltánytalan és nem bizonyítható vádak érik.

A KDNP hamarosan konferenciát szervez a magyar nyilvánosság helyzetéről Budapesten. Pontos időpont még nincs, de várhatóan októberben lesz.

Szakonyi Péter a Független Hírügynökség azt mondta: hivatalos megkeresést még nem kapott az ügyben, és addig nem kíván reagálni.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását