2024. május 12. - Pongrác

Rekordidő alatt megújul az Árpád híd

Pénteken este elkezdődik a fővárosban az Árpád híd felújítása. A munka két hétvégét vesz igénybe, a kivitelezők mindkét alkalommal péntek estétől hétfő hajnalig dolgoznak. A felújítást azért tudják ilyen gyorsan elvégezni, mert a burkolat alatt nincsenek
2007. szeptember 7. péntek 18:16 - Hírextra
A híd északi, tehát Pestről Budára tartó oldalának rekonstrukciója pénteken este 8-kor indul, amikor megkezdik a régi burkolat felmarását. Szombaton aszfaltozzák a gyalogos járda felé eső sávot, amelyet lezárnak. A középső és a villamossín felőli szélső sáv aszfaltozását szombat éjjel végzik, akkor ezt a két sávot lezárják, és az addigra megkötött, járda felőli sávon haladhat az éjszakai forgalom. Vasárnap mindhárom sávot birtokba vehetik az autósok. Az útburkolati jelek helye azonban akkor még csak pontokkal lesz jelölve, két napot várni kell, hogy a burkolat alkalmas legyen a festésre. A jelek felfestését hétköznap éjszaka végzik.

A déli, a Budáról Pestre vezető oldal felújítása szeptember 14-én, pénteken este kezdődik. A jövő hét végén ugyanazokat a technológiai munkafázisokat, ugyanolyan ütemezés szerint végezik el, mint az északi hídpálya esetében.

Hét közben a hídon nem dolgoznak, zavartalanul haladhat a forgalom, csak a Margitszigeti le- és felhajtó ág felújítását végzik el a szeptember 10-i héten. A szigeti forgalom azonban kicsi, így itt a felújítás nem okoz fennakadást a közlekedésben.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását