2024. április 18. - Andrea, Ilma

Két méteres buddhaszoborból ócskavas

"Ócskavas" lett abból a két méternél magasabb bronz Buddha szoborból, amely a napokban tűnt el egy amerikai buddhista templomból.
2007. szeptember 7. péntek 07:30 - Hírextra
A Minnesota állambeli Elk River város thai buddhista központjából a napokban lopták el a 2,13 méter magas műalkotást. A szövetségi állam rendőrsége körözést adott ki, a szobor fotóját megküldte minden fémkereskedésnek. A hulladékfém magas ára, az egyre növekvő kereslet alapján ugyanis feltételezhető volt, hogy ócskavastolvajok emelték el a nehéz szobrot.

Egy monticellói fémfeldolgozó üzem azonnal reagált a körözésre. Mint kiderült, ott kötött ki a szent szobor két darabja: a rendőrség azonosította az eltűnt Buddha jobbvállát és csípőjének jobbfelét, két csaknem 30 kilogrammos bronztömböt.

A hatóságok feltételezése szerint tucatnyi darabra szelték a bronzszobrot, amelyet eredetileg Thaiföldről szállítottak a minnesotai vallási központba. A hiányzó darabokat még keresik a többi fémkereskedésben.

Az Elk River-i buddhista központ megkönnyebbülését fejezte ki, amikor megtudta, hogy a szobrot "csak" pénzszerzési és nem vallásellenes céllal lopták el.

A hulladékfémlopások megelőzésére Minnesota államban augusztus 1. óta a fémkereskedéseknek kötelező részletes nyilvántartást vezetniük minden ügyletről. Az ügyfelek arcképes igazolvány felmutatása mellett adhatnak el fémtárgyakat, a kereskedőknek pedig le kell fotózniuk az eladókat és kocsijukat is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását