2024. május 19. - Ivó, Milán

Már csak négyen vannak kórázban agyhártyagyulladással

Zalaegerszegen csütörtökön hazamehetett a fertőző osztályon ápolt utolsó három beteg, Szombathelyen már csak négyen fekszenek vírusos agyhártyagyulladás miatt kórházban. Az állategészségügyi hatóság feloldotta a járványt okozó zalai kecskefarm zárlatát -
2007. szeptember 6. csütörtök 12:29 - Hírextra

Hazamehetett az utolsó három beteg csütörtökön a zalaegerszegi kórház fertőző osztályáról - tájékoztatta a távirati irodát Ribiczey Pál osztályvezető főorvos. Az elmúlt napokban is több olyan páciens jelentkezett a kórházban, aki hőkezelés nélkül fogyasztott kecsketejet, de az enyhébb panaszok miatt nem kellett őket kórházba utalni - mondta el a főorvos. A Zala Megyei Kórház fertőző osztályán összesen 17 beteg feküdt a vírusos agyhártyagyulladást okozó járvány miatt.

A szombathelyi Markusovszky kórház infektológiáján még négy beteget ápolnak - tájékoztatott az osztályvezető főorvos. Schneider Ferenc közölte: három beteg várhatóan pénteken hazatérhet, egy fertőzött állapota azonban még nem teszi lehetővé, hogy kiengedjék az osztályról.

A járvány során a Vas megyei intézményben hat olyan beteget kezeltek, akik forralás nélkül ittak az észak-zalai kecskefarmról származó, fertőzött tejből. A lakhegyi állattartó telepen szerdán feloldották a zárlatot - mondta el az MTI-nek Kardeván Endre megyei főállatorvos. A mintegy száz egyedből álló tenyészetből öt állatnál állapítottak meg a vérminták vizsgálata során kullancsfertőzést. A kecskék akkor is tünetmentesek voltak, és azóta meggyógyultak, így az állategészségügyi hatóság lehetővé tette a kecskéből vagy tejéből készült élelmiszerek forgalmazását.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását