2023. december 3. - Ferenc, Olívia

Nemzetközi tánctalálkozó Pécsett

A Moszkvai Kortárs Balett Betörés és Menyasszonyshow című produkcióival szeptember 26-án veszi kezdetét a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó a baranyai megyeszékhelyen - közölte a szervező Pécsi Balett igazgatója kedden, sajtótájékoztatón.
2007. szeptember 4. kedd 15:20 - Hírextra

pécsi 2010-es Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program felvezető éveinek eseményeihez kapcsolódó, első alkalommal meghirdetett négynapos rendezvényen a Győri Balett az Operaház fantomja, a Budapest Táncszínház a Mediterrán című előadással lép fel - mondta el Vincze Balázs.
Hozzátette: rajtuk kívül a görögországi EL.KE.LA.M. Hellenic Táncegyüttes, a házigazda Pécsi Balett szórakoztatja a közönséget.

Az igazgató beszámolt arról, hogy az érdeklődők találkozhatnak a vajdasági születésű világhírű koreográfus-táncművésszel, Nagy Józseffel, a szakmai közönség pedig a kultúrafinanszírozásról folytathat eszmecserét.

Vincze Balázs kitért rá: a nemzetközi tánctalálkozó célja, hogy a pécsiek és a városba látogató hazai és külföldi vendégek számára megmutassák a baranyai megyeszékhely eredendően sokszínű tánckultúráját, valamint a nemzetközi táncművészet sokféle árnyalatát.

Úgy vélte: a találkozó a későbbiekben a Pécsi Országos Színházi Találkozóhoz hasonló, akár minden művészeti ágat integrálni képes fesztivál lehet, melynek köszönhetően a Pécsi Balett társulata is gyakrabban eljuthat hasonló külföldi rendezvényekre.

A sajtótájékoztatón Balikó Tamás, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója beszámolt arról, hogy a teátrum baráti kört hozott létre a közönséggel való szorosabb kapcsolattartás érdekében.

A tagok évi nyolc- és ötezer forintos kedvezményes tagdíj ellenében az intézmény minden előadását ötszáz forintért tekinthetik meg, részt vehetnek továbbá a színház művészeinek rendezett fogadásokon és közönségtalálkozókon is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását