2024. április 19. - Emma

Nem mászott Moszkvában a pókember

Elmaradt a pókemberként ismert Alain Robert falra mászása vasárnap Moszkvában, mert a hatóságok nem adták meg a szükséges engedélyeket és így nem volt, aki biztosítsa a környéket.
2007. szeptember 2. vasárnap 20:10 - Hírextra

Az illetékes városi hatóságok az Interfax hírügynökség újságírójától értesültek röviddel a tervezett akció kezdete előtt a dologról, és így akkor sem adhattak volna engedélyt, ha akartak volna.
Robert vasárnap, a Moszkva fennállásának 860. évfordulója alkalmából rendezett Városi napok második napján az épülő Moszkva City negyed egyik felhőkarcolójára akart felmászni, de a városi tisztségviselők szerint mutatványa mindössze a negyed fejlesztőinek hangos reklámakciója lett volna.
Robert a feltalálója az úgynevezett builderingnek, vagyis az épületek megmászásának. Hegymászó akart lenni, de 1982-ben lezuhant, úgyszólván minden csontját összetörte, és öt napra kómába esett. Aztán 1994-ben egy szponzor javaslatára egy dokumentumfilém forgatásának ürügyével Robert megmászott egy chicagói felhőkarcolót, s azóta a világ minden táján több mint 70 magasépületet hódított meg. A Guinness Rekordok Könyvébe azzal került be, hogy nagyon sok országban őrizetbe vették, mivel mutatványait engedély nélkül adta elő.

Nem tudni, hogy miért éppen a moszkvai hatóságoktól riadt vissza, de tény, hogy a legutolsó pillanatban meghatározatlan időre elhalasztotta a Moszkva City valamely felhőkarcolójának megmászását.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását