2024. május 6. - Ivett, Frida

Teljes készenlétben Sydney

Egy majdnem három méter magas vaskerítést emeltek Sydney belvárosa köré a holnap kezdődő APEC ( Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés ) csúcstalálkozó egyik védelmi intézkedéseként. A gazdasági fórumon hatalmas biztonsági készültség lesz, a rep
2007. szeptember 1. szombat 16:20 - Hírextra

A háromméteres vaskerítést betonalapra építik, és öt km hosszan zárja le a belvárost. A múlt héten már felhúztak egy 600 méternyi vashálót Sydney Konferencia és Kiállító Központja köré.
A közlekedési miniszter, John Watkins a várható közlekedési fennakadások miatt azt javasolja, hogy mindenki vigyen magával könyvet vagy iPod-ot és az autóját hagyja otthon. A belváros északi részét a következő hét napban még gyalogosan sem lehet megközelíteni.

A csúcstalálkozóra 21 ország vezetőjét várják, köztük az orosz és az amerikai államfőt is. George Bush azonban csak kedd éjjel érkezik. A közlekedési korlátozásokat és védelmi intézkedéseket akkor tovább fokozzák. A kormány 216 millió dollárt vagyis 33 milliárd forintot fordít az egyhetes rendezvény költségeire. A szeptember 7-ei, pénteki napot munkaszüneti nappá is nyilvánították.

Az Apec csúcsra egyébként hétezer delegáltat és ötezer látogatót várnak. Az ausztrál lapok az olimpiához hasonlítják, és a legjelentősebb nemzetközi találkozónak minősítik, amit valaha Sydney rendezett.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását