2024. május 7. - Gizella

Az iskolák felét tudják felújítani az uniótól kapott összegből

A rendelkezésre álló uniós forrásokból a szükséges iskolafelújítások közel fele végezhető majd el, s így a 2009-es tanévnyitóra sok száz iskola újulhat meg - erről Hiller István oktatási és kulturális miniszter beszélt a Magyar Televízió Nap-kelte című mű
2007. szeptember 1. szombat 12:50 - Hírextra

A tárcavezető idézte azt a napokban nyilvánosságra hozott felmérést, amely szerint az önkormányzati fenntartású általános iskolák 85 százaléka, részben vagy teljes egészében felújítandó.

Hiller István ismertetése szerint 2007-13 között összesen mintegy 120 milliárd forint áll rendelkezésre az iskolák infrastruktúrájának megújítására. Első lépésként az intézmények 52 milliárd forintra pályázhatnak majd. Ez azt jelenti, hogy egy hullámban 10 év költségvetési összege áll rendelkezésre iskolafelújításra. Eddig évente 5-6 milliárd forintot lehetett ilyen célra fordítani a büdzséből - emlékeztetett.

A tárca vezetőjének közlése szerint az 52 milliárd forint szükséges önrészt még nem tartalmazza, amely az önkormányzati tárca költségvetésében jelenik majd meg. A pályázati lebonyolítás költsége ennek az 52 milliárd forintnak mintegy 10 százaléka, s ami "beépül" az iskolákba az 40 milliárd forint felett van.

A pályázatokat az elkövetkező tíz napban hirdetik meg - mondta a miniszter.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását