2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Oktatás: interaktív táblák később, de olcsóbban

Az eredeti ígérethez képest jóval később, ugyanakkor jelentősen olcsóbban juthatnak majd az iskolák a számítógépek tulajdonságaival felruházott, úgynevezett interaktív táblákhoz - írta csütörtöki számában a Népszabadság.
2007. augusztus 30. csütörtök 09:17 - Hírextra
A lap információi szerint a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség október második felében írja ki az interaktív táblákat is tartalmazó Intelligens Iskola Program számítástechnikai eszközeire szóló központi közbeszerzést.

A miniszterelnök a nemzeti fejlesztési terv "második zászlóshajójaként" említette februári évértékelő beszédében a XXI. század iskolaprogramját. Ennek részeként ígérte: a tantermek felét, 30-35 ezer szobát - brit mintára digitális táblákkal szerelnek fel. A hazai oktatási intézményeknek a tervek szerint pályázniuk kell majd a központilag beszerzett eszközökre. Az év elején az Intelligens Iskola Programra 60-65 milliárdot szántak a kormányzati nyilatkozók, amiből negyvenmilliárdot az akkor 2009-ig beszerezni tervezett digitális táblákra különítettek volna el. A keretek időközben jelentősen csökkentek, összesen valamivel több mint 40 milliárdra - a hivatalos, az NFÜ-től kapott kommentár szerint "pontosították" az összeget - olvasható a Népszabadságban.

Azt a lapnak nem sikerült megtudnia, hogy a jelentősen lecsökkentett keretből mennyi digitális táblát vásárolna a kormányzat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását