2024. május 6. - Ivett, Frida

Hiller nem híve a mesterséges egyenlősdinek

Az oktatási tárca vezetője nem híve a mesterséges egyenlősdinek, a kiemelkedő tehetségeknek biztosítani kell a kiemelkedő feltételeket. Hiller István ezt a középiskolai felvételi rendszer esetleges megváltoztatására vonatkozó kérdésre mondta csütörtökön a
2007. augusztus 30. csütörtök 18:11 - Hírextra
"Nem vagyok híve a mesterséges egyenlősdinek és nem vagyok híve annak, hogy egy mesterséges átlagban (...) gondolkodjunk" - mondta a miniszter annak kapcsán, hogy sajtóinformációk szerint a gimnáziumi beiskolázásnál körzeteket alakítanának ki, s megszűnne a felvételi eljárás.

A közoktatásban a legjobb színvonalat kell biztosítani, ugyanakkor azok számára, akik kiemelkedő tehetségűek, szükségét látja olyan gimnáziumok, intézmények működésének, amelyek a kiemelt tehetségnek kiemelkedő pedagógiai és infrastrukturális lehetőséget biztosítanak - közölte a miniszter.

Az ország legfőbb ereje és tartaléka a mindenkori fiatal generáció tehetsége, ennek kibontakoztatásához az átlagostól eltérő pedagógiai programú és infrastruktúrájú iskolákra, főként gimnáziumokra van szükség.

Nem vagyok elitista, de minden országnak szüksége van elitre - mondta.

Hozzátette: nem lát olyan nézetkülönbségeket, amik bármiféle konfliktushoz vezetnének. Vannak vélemény- és szakmai nézetkülönbségek, de ezek természetesek.

Az MSZP-frakció jövő heti tapolcai ülésén az oktatási munkacsoportban erről a kérdésről is szó lesz - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását