2024. május 10. - Ármin, Pálma

Repkednek a tanárok

Az MSZP oktatáspolitikusa szerint várhatóan 1500 pedagógus marad állás nélkül ősszel, a körülbelül 10 ezer megszűnő munkahelyről többségében nyugdíjba mennek a pedagógusok - mondta Tatai-Tóth András (MSZP) szerdai sajtótájékoztatóján. A legnagyobb ellenzé
2007. augusztus 29. szerda 13:59 - Hírextra
Tatai-Tóth András, az MSZP oktatási és kulturális munkacsoportjának elnöke a pedagógusokat érintő őszi változások kapcsán elmondta, hogy az új tanévben visszaállítják az Orbán-kormány által bevezetett heti 22 óraszámot, amit 2002 -ben csökkentettek a tanítók esetében 21-re, a tanároknál pedig 20-ra 50 százalékos béremelés mellett. Sió László, fideszes képviselő szerint felháborító, hogy öt évvel ezelőtti béremelésre hivatkoznak a mostani óraszám emelésnél, amikor a statisztikai adatok szerint 10 százalékkal csökkentek a bérek.

Tatai-Tóth András beszámolt a kötelező gyakornoki idő beveztéséről, valamint arról is, hogy terveik szerint ősszel felülvizsgáljáka pedagógusok továbbképzési rendszerét, a tankönyvellátás tapasztalait ás a művészeti iskolákban tanítók szakképesítési követelményeit.

Sió László szerint ideje lenni a valódi problémákkal foglalkozni, így azzal, hogy 30 milliárd forintot vontak az ágazatból és azzal, hogy pontosan hány pedagógus veszíti el állását, és hány intézmény szűnik meg.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását