2024. május 18. - Erik, Alexandra

Kartellgyanú a patikáknál, gyártóknál

Leghamarabb májusban zárul le a kartell-gyanú miatti vizsgálat a gyógyszerrel foglalkozó cégeknél, szervezeteknél - tudta meg a Független Hírügynökség. Az eljárás januárban indult miután a kereskedelmi szövetség felvetette: szabálytalanságra utal, hogy mi
2007. augusztus 28. kedd 13:32 - Hírextra
A GVH a versenyfelügyeleti eljárást az Országos Kereskedelmi Szövetség bejelentése alapján indította meg a Magyar Gyógyszerész Kamara, a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete, a Generikus Gyógyszergyártók és Forgalmazók Egyesülete és a Gyógyszer-nagykereskedők Szövetsége ellen - mondta el a Független Hírügynökségnek a GVH szóvivője. A versenyhivatal tehát nem csak a patikákat, hanem a gyógyszergyártókat és a nagykereskedőket is vizsgálja.

A vizsgálatnak azt kell tisztáznia, hogy megsértették-e a versenyjogot, kötöttek-e versenyt korlátozó megállapodást az érintettek. A GVH az eljárás jelen szakaszában pusztán ennyit közölhet - mondta Mihálovits András. Az Országos Kereskedelmi Szövetség gyanúja szerint az érintettek kartelleztek, vagyis egyeztették a nem támogatott gyógyszerek árát.

A GVH-nál januárig készül el egy nem nyilvános szakértői anyag. Ezt követően a versenytanács meghallgatja az érintetteket. Számos egyeztetés és tárgyalás várható, a döntést pedig május végéig hozza meg a testület - közölte a szóvivő.

Ha beigazolódik a gyanú, az érintett érdekképviseletek tagszervezeteinek az előző évi nettó árbevételük 10 százalékát is elérheti a bírság összege.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását