2024. május 3. - Tímea, Irma

5 millió gyorshajtásért

20 500 euró - 5,28 millió forint - összegű bírságot vetettek ki gyorshajtásért egy finn üzletemberre, mert a megengedett 30 kilométer helyett 67 kilométerrel hajtott Aaland szigetén, ahol a közlekedési bírságok összege a jövedelemtől is függ.
2007. augusztus 25. szombat 09:22 - Hírextra
Az ingatlanvállalkozót márciusban örökítette meg a radar, amint az engedélyezett sebességnek több mint a kétszeresével robogott - közölte a balti-tengeri, sok tekintetben önálló törvénykezésű finn sziget főügyésze.

A vétkesre mások életének veszélyeztetése címén rótták ki a bírságot. Mivel a kiszabható maximális összeg 410 euró, a bíróság rögtön 50 napi bírság megfizetésére kötelezte - tekintetbe véve azt is, hogy a szabálysértő 2006-ban 290 ezer eurós tiszta jövedelmet vallott be. A bíróság figyelmeztette a gyorshajtót, hogy mivel a 30 kilométeres limitnek több mint kétszeresével haladt, akár börtönbüntetésre is ítélhették volna.

Az illető az Expressen című finn lapnak nyilatkozva mégis közölte: bár ki tudná fizetni, sokallja a rá rótt összeget, és ezért fellebbezni fog a döntés ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását