2024. május 17. - Paszkál

Rendőrörsöt kapott Jánossomorja

Rendőrök, határőrök, a helyi önkéntes tűzoltók és a polgárőrök elhelyezését szolgáló létesítményt adtak át pénteken Jánossomorján. Az évek óta üresen álló határőrlaktanyából alakították ki a többfunkciós objektumot a magyar-osztrák határhoz közeli települ
2007. augusztus 24. péntek 20:00 - Hírextra
A mintegy 18 millió forintos felújításhoz a jánossomorjai önkormányzat négymillió forinttal járult hozzá, a nagyobb hányadot a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság állta - közölte Gorgosilits Fábián ezredes, megbízott főkapitány.

A 6.200 lakosú kisváros belterületén lévő épület kezelői joga a megyei rendőr-főkapitánysághoz került át a határőrségtől.

A rendőrőrsön kívül az épületben kap helyet a helyi polgárőrség és az önkéntes tűzoltóság is.

Gorgosilits Fábián az átadás alkalmából az MTI-nek elmondta: az ország schengeni csatlakozása után, amikor megszűnik az ellenőrzés az Európai Unió belső határain, nő a tagállamokon belüli úgynevezett mélységi ellenőrzés szerepe. A mosonmagyaróvári-jánossomorjai kistérségben októbertől "pókhálószerű" mélységi ellenőrzési rendszert vezetnek be, az ott szerzett tapasztalatokat a későbbiekben az egész megye területén felhasználják. A cél az, hogy a szabad mozgás lehetőségéből fakadóan biztonsági deficit ne alakulhasson ki - közölte a megbízott főkapitány.

A rendőrség és a határőrség integrációjának jegyében az országban elsőként létrehozott komplex objektumot Piros Attila, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium szakállamtitkára adta át.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását