2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Bosznia: vagy EU, vagy iszlám harcosok

Bosznia-Hercegovina megpróbál megszabadulni azoktól a külföldi moszlimoktól, akik a jugoszláviai polgárháborúk idején érkeztek az országba a helyi iszlám vallású lakosok, a bosnyákok fegyveres megsegítésére. Az Európai Unió ugyanis nyomást gyakorol az EU-
2007. augusztus 23. csütörtök 08:03 - Hírextra
A 90-es években a fegyveres támogatásért cserébe a külföldi moszlimok boszniai állampolgárságot és letelepedési engedélyt kaptak. Sokuk családot is alapított. Most viszont elkezdik megfosztani őket a bosnyák állampolgárságtól.

Az állampolgárságról döntő bizottság elnöke, Vjekoszlav Vukovics szerdán bejelentette, hogy már 1300 személyt vizsgáltak meg, és 500-nak megvonták a boszniai állampolgárságát. Megkezdődtek a fellebbezések. Amikor az állampolgárság megvonása jogerőssé válik, az érintetteket kitoloncolják.

A nemzetközi közösség szerint a külföldi származású moszlim harcosok között sokan közel állnak az Al Kaida terrorszervezethez. Olyanok is akadnak szép számmal, akik a radikális iszlám tanítást terjesztik a bosnyák fiatalság körében, és ezt Európa nem nézi jó szemmel egy tagjelölt ország esetében.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását