2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Veszélyes utórengések

A Richter-skála szerinti 4,7-es erősségű utórengés rázta meg Peruban Pisco városát hétfőn. A hivatalos adatok szerint a múlt szerdai, 8-as erősségű földrengésben 540-en haltak meg az ország déli részén lévő városban, több mint ezren megsérültek, és csakne
2007. augusztus 21. kedd 08:31 - Hírextra
A múlt héten szinte teljesen megsemmisült Piscóban az emberek éppen sorokban várakoztak arra, hogy repülővel vagy autóval elhagyják a várost, amikor újra megmozdult a föld. A rengés újabb károkat nem okozott, a múlt szerdai katasztrófa óta csaknem 500 utórengést mértek a körzetben.

Alan Garcia perui elnök közben elrendelte a város teljes fertőtlenítését, hogy megelőzzék egy esetleges járvány kitörését. A 70 százalékban megsemmisült városban több mint ezer rendőr és katona felügyel arra, hogy ne kezdődjön fosztogatás a romok között.

Peruban legutóbb 1970-ben pusztított ekkora erejű földrengés: akkor 70 ezren vesztették életüket.

Közben egyre érkeznek a nemzetközi segélyek a katasztrófa sújtotta országba. Brazília, Mexikó, Argentína, Dél-Korea, az Egyesült Államok, Franciaország és Spanyolország küldött már gyógyszereket, élelmet és ivóvizet. A Vatikán 200 ezer, a Világbank 400 ezer dollárral segít.

A bolíviai elnök, Evo Morales és alelnöke fizetésük felét ajánlották fel, míg a kormánytagok egyhavi jövedelmük negyedét. Bolívia múlt héten 12 tonna segélyt küldött Peruba.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását