2024. május 7. - Gizella

EüM: a belváros is szed "vizitdíjszerűséget"

Az 50-es években érvelt politikus utoljára úgy, mint ahogy az V. kerületi polgármester csütörtökön a parkoló-vitában - így reagált az Egészségügyi Minisztérium (EüM) arra, hogy Rogán Antal a tárcától beszedett pénzből a kerületiek vizitdíját fedezné. A mi
2007. augusztus 16. csütörtök 22:01 - Hírextra
Az EüM közleménye szerint a 20 milliárd forint feletti éves költséggel gazdálkodó önkormányzatnak amúgy sem okozhatna gondot a 40-50 millió forint átvállalása. Felhívják a figyelmet arra is, hogy a kerület is szed be a vizitdíjhoz hasonló önrészeket az emberektől: például a bölcsődékben, vagy óvodákban a szülőktől étkezési hozzájárulást kér.

A polgármester július 4-én döntött arról, hogy a közterület-használati díjat - mások mellett - az egészségügyi tárcától is visszamenőlegesen követeli, mert az intézmény anélkül használja parkolásra a belvároshoz tartozó területeket, hogy fizetne az önkormányzatnak. Mivel nem fellebbezték meg a döntést, így az önkormányzat múlt héten inkasszót nyújtott be a minisztérium számlájára. Rogán Antal csütörtökön elmondta: az egészségügyi tárca a végrehajtás felfüggesztését sem kérte a bíróságtól.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását