2024. április 29. - Péter

Rúzsa Magdi nyolcadikként lép 100 millió ember elé

Közel 100 millió európai láthatja a tévécsatornák élő közvetítésének köszönhetően az 52. Eurovíziós Dalfesztivál szombat esti döntőjét Helsinkiből: a 24 ország képviselői között van a Magyarországot képviselő, nyolcadikként színpadra lépő Rúzsa Magdi, aki
2007. május 12. szombat 14:24 - Hírextra
A fogadóirodák szerint Szerbia, Ukrajna és Fehéroroszország versenyzői számítanak a legnagyobb kedvenceknek. A finn fővárosban lévő Hartwall Areena-ban 12 ezren szurkolhatnak az énekeseknek. Idén rekordszámú, 15 közép-kelet-európai ország jutott a döntőbe, köztük Örményország, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Grúzia, Magyarország, Románia és Oroszország.

Rúzsa Magdi a februárban rendezett Fonogram díjátadón lett az "Év hazai felfedezettje": Ezért képviselheti Magyarországot a dalfesztiválon. Csakúgy mint az elődöntőn, szombat este is a saját maga által írt dalt adja elő angolul Unsubstantial Blues (Aprócska Blues) címmel.

A szombati döntőbe már eleve bejutott a dalfesztivál alapítójának számító négy ország - Németország, Spanyolország, Franciaország és az Egyesült Királyság - valamint a tavalyi fesztivál első 10 helyezettje.

Tavaly a finn rockcsapat, a Lordi nyerte meg a versenyt, ezért rendezheti idén Finnország az Eurovíziós Dalfesztivált. Az 1956 óta megrendezett versenyt legtöbbször - hét alkalommal - Írország nyerte meg; Franciaország, Luxemburg és az Egyesült Királyság ötször lett az első.

A döntőt élőben közvetíti a Magyar Televízió este 9 órától. Az, hogy ki nyeri meg a versenyt és ki rendezheti a jövő évi dalfesztivált, éjfél körül derül ki. Az indulókra Magyarországról is lehet szavazni telefonon és sms-ben, de egy ország saját indulójára nem voksolhat.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását