2024. április 24. - György

Gögge Péter az IVSZ élére került

Új vezetőt jelöltek az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) élére, Gögge Péter május 2-ától tölti be a szövetség főtitkári posztját - közölte a szövetség szerdán.
2007. május 10. csütörtök 16:04 - Hírextra
Az IVSZ közleménye szerint a szövetség évi rendes közgyűlése módosította a szervezet alapszabályát, így az újonnan létrehozott pozícióban a főtitkár az ügyvezetői teendőket is ellátja majd. Gögge Péter korábban több nemzetközi és hazai informatikai vállalatban töltött be vezetői pozíciót. A szövetség 2007. április 12-én tartotta éves rendes közgyűlését.

Az IKT iparágat képviselő szakmai szervezet a piaci változásokat követve módosította alapszabályát, amelynek következtében két új, a telekommunikációs cégeket, valamint mikro- és start-up vállalkozásokat tömörítő tagozatot hozott létre.

A módosítások keretében új, főtitkári pozíciót hoztak létre a szövetség operatív irányítására, a kibővült jogkörrel rendelkező főtitkár az ügyvezető igazgatóhoz tartozó feladatokat is ellátja. A tagság előtt Kovács Zoltán elnök bejelentette, hogy 2007. május 1-jével távozik a posztjáról Morenth Péter ügyvezető igazgató, aki 2005 áprilisa óta látta el az IVSZ ügyvezetői teendőit.

Az IVSZ új főtitkára Németországban született, a jenai Friedrich Schiller Egyetemen szerzett matematika-fizika szakos diplomát, majd 1984-től 1990-ig Budapesten, a VEGYTERV-nél dolgozott programozóként, illetve rendszerfejlesztőként. Ezután nyolc éven át az IBM magyarországi, illetve kelet-európai leányvállalatainál töltött be különböző pozíciókat. 1997-től egy éven keresztül az IBM magyarországi cégénél projektmenedzserként, majd értékesítési vezetőként dolgozott.

1998-tól 1999-ig az ISH Kft. operatív vezetői, majd 2000-ig a debis ITS Unisoftware értékesítési igazgatói pozícióját töltötte be. 2003-ig az IBM Magyarország Kft. Global Services leányvállalatának menedzsereként mintegy 500 szakember munkáját irányította, ezután pedig az IBM IT stratégiai tanácsadójaként és az üzleti tanácsadók csoportjának vezetőjeként dolgozott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását