2024. április 29. - Péter

Tony Blair a Világbank élén folytatja?

A hamarosan leköszönő Tony Blair brit miniszterelnök veheti át júliustól a Világbank elnöki tisztét - állította a szervezet belső forrásaira hivatkozva a Le Journal du Dimanche című francia lap. A vasárnap megjelenő párizsi újság szerint a "feltételezésne
2007. május 7. hétfő 08:39 - Hírextra
Elsősorban azért mert, a barátnője fizetésemelése miatt botrányba keveredett Paul Wolfowitz a múlt héten közölte: hajlandó lemondani a Világbank elnöki posztjáról. A vezető amerikai gazdasági napilap, a The Wall Street Journal már korábban úgy értékelte a helyzetet, hogy a bankelnök napjai meg vannak számlálva.

A Le Journal du Dimanche hangsúlyozza: a gyakorlat úgy kívánná, hogy az új elnök is amerikai legyen, de a Bush-adminisztráció feltehetően azért nem fogja ellenezni a leköszönő brit miniszterelnök jelölését, mert az "európaiak nem fogadnák el, hogy a Fehér Ház ismételten saját emberét ültesse az elnöki székbe".

Tony Blair az egész világon ismert és Afrikában is népszerűségnek örvend, amióta a világ hét legfejlettebb ipari államát és Oroszországot felölelő Nyolcak (G8) skóciai találkozóján 2005-ben személyesen kötelezte el magát a fekete kontinens fejlődésének segítése mellett - mutat rá a Le Journal du Dimanche. A francia lap szerint a brit sajtó ugyanakkor úgy értesült, hogy kormányfői tisztségéről való leköszönése után Blair alapítványt hoz létre, illetve előadásokat tartana.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását