2024. május 2. - Zsigmond

A távfűtési díjak csökkenését reméli az MSZP

A következő hónapokban átvilágítják a fővárosi közműcégeket, de az már az előzetes adatok alapjn is látszik, hogy vannak tartalékok a gazdálkodásban - jelentette ki az MSZP budapesti elnöke egy hétfői sajtóbeszélgetésen.
2007. április 23. hétfő 14:56 - Hírextra
Hagyó Miklós, a városüzemeltetésért felelős szocialista főpolgármester-helyettes vezetésével őszig befejeződik a főváros tulajdonában lévő közműcégek átvilágítása. Az már az eddigi adatok alapján is egyértelmű, hogy sok cég gazdálkodásában vannak tartalékok - közölte Burány Sándor. Hozzátette: szeretnék csökkenteni a cégek működési költségeit. Vannak olyan területek, ahol a cél a veszteség csökkentése, például a BKV esetében. Vannak azonban olyan cégek is, ahol lehetőség nyílhat a budapestiek által fizetendő díjak csökkentésére - itt példaként a távfűtést hozta fel a szocialista politikus. A megtakarítás, illetve a díjcsökkentés pontos mértékéről csak a részletes anyagok elkészülte után lehet tájékoztató adatokat mondani - tette hozzá.

A legtöbb fővárosi közműcég vezérigazgatójának megbízása május 31-ével lejár. A vállalatok élén indokolt a változtatás, a fővárosi MSZP és SZDSZ közös álláspontja alapján a vezetők nagyobb része kicserélődik - jelentette ki Steiner Pál. A fővárosi MSZP frakcióvezetője elmondta: az első nyolc cég ügyét szerdán tárgyalja a főváros Gazdasági Bizottsága és a tervek szerint döntést is hoz.

Az önkormányzat összesen 28, kisebb-nagyobb közműcég tulajdonosa, a következő hónapban várhatóan minden olyan cég sorra kerül, ahol május 31-ig tart a vezetés mandátuma. Steiner Pál szerint jóval kisebb lesz a személycserék aránya a kulturális cégek élén. A francióvezető hozzátette: kicserélődnek az igazgatósági és a felügyelő bizottsági tagok is. A cégek irányítása a városvezető MSZP-SZDSZ koalíció felelőssége, de a felügyelő bizottságokban az ellenzéki képviselők is helyet kapnak.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását